Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler in beeld : Montana Lisianthus

In de jaren 90 had Frank van Holst, ooit gewasadviseur bij Rockwool, een droom: zijn eigen kwekerij opzetten. Groene vingers had hij van zijn ouders geërfd, en toen hij eenmaal getrouwd was met Corine van den Berg, eveneens een meisje uit een tuindersfamilie, startte hij Montana Lisianthus.



Frank en Corine kochten samen een stuk land aan de Casembrootlaan in Poeldijk en werkten hard om, samen met hun familie, het bedrijf tot een succes te maken. Ze noemden het bedrijf Montana, een elegante (Spaanse) vertaling van de achternaam van zijn vrouw: Berg. Ze begonnen met telen op steenwol, maar het bleek dat de gevoelige wortels van de Lisianthus niet geschikt waren voor deze manier van telen. De vruchtbare leemgrond van de kas bleek een veel betere keus en daarom ging men toen over op telen in de volle grond.

Na 7,5 jaar van werd een nieuwe kas bijgebouwd en nog weer 7,5 jaar later kocht men een stuk land van de buren, waardoor het areaal van het bedrijf werd verdubbeld. Zeer toepasselijk werd er dan ook een dubbele Lisianthus variëteit aan het assortiment toegevoegd. 

Rond 2000, toen iedereen in “Lisianthus-land” de typische Lisianthus variëteiten van die tijd teelde, ontdekte Montana een nieuwe variëteit: Rosita. Vandaag de dag telen Frank en Corine 20 exclusieve Lisianthus variëteiten.

Bron: Mayesh
Publicatiedatum: