Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ledeninvloed en versterken klok grootste thema's bij consultatiesessies FH

In samenwerking met de pilot ledenraad organiseerde FloraHolland van 15 februari 2018 tot en met 8 maart 2018 consultatiesessies. Twee onderwerpen stonden centraal: ledeninvloed en -betrokkenheid én het versterken van de klok. Tijdens de consultatiesessies gaven de meeste aanwezigen aan zich in grote lijnen te kunnen vinden in de ledenraad. Wel is er behoefte aan meer informatie.

Leden van de pilot ledenraad begeleidden de consultatiesessies en experts op het gebied van zeggenschap gaven eventuele toelichting. Tijdens de sessies gaven leden aan meer informatie te willen over het profiel van een ledenraad en hoe het benoemingsproces van de raad verloopt. Ook vinden ze het belangrijk dat de ledenraad een goede afspiegeling is van het ledenbestand.



Versterken van de klok
Tijdens de sessies gingen de aanwezigen ook in gesprek over het versterken van de klok. Leden vinden het versterken van de klok noodzakelijk. Ze beseffen dat de discussie over de klok lastig is en er sprake is van meerdere uitdagingen die elkaar versterken. De meest genoemde oplossingen gaan over loyaliteit, veilmomenten, excessen en digitalisering.

Hoe verder?
Het Management Team (MT) en de Raad van Commissarissen (RvC) bespraken de resultaten van de consultatiesessies uitgebreid. Op basis van deze gesprekken doet de RvC een definitief voorstel voor de inrichting van een ledenraad. Het MT richt zich op de vervolgstappen rondom het versterken van de klok.

In mei zijn er informatiesessies. Dan bespreekt de RvC met u haar voorstel voor een ledenraad. Het voorstel wordt tijdens de ALV van 31 mei 2018 ter stemming gebracht. Tijdens de informatiesessies staan ook de onderwerpen jaarrekening en een update van het bedrijf op de agenda. Het MT geeft op korte termijn aan welke vervolgstappen er komen voor het versterken van de klok.


Bekijk de sfeerimpressie van de informatiesessies:



Klik hier voor meer informatie

bron: Royal FloraHolland
Publicatiedatum: