Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese telers verhogen hun winterproductie van rozen

De Chinese rozenkweker Aibida kweekt hoogwaardige rozen in het winterseizoen. Dit doet hij m.b.v. 1000W DE HPS armaturen, dat het bedrijf Nanolux in de 30.000 m2 kas geïnstalleerd heeft. Dit winterseizoen verwachten ze dan ook meer dan 100.000 potroosjes te kunnen oogsten. Tegelijkertijd worden er ook nu nog, ondanks dit verwachte gestegen volume, veel rozen uit Latijns-Amerika en Afrika geïmporteerd.



Langdurige proef
Na bijna 3 jaar uitgebreid testen koos Aibida uiteindelijk voor een Nanolux groeilichtsysteem om een stabielere oogst te kunnen realiseren. Kweker Aibida Liqin: "We merkten dat er een snel stijgende vraag was naar hoogwaardige rozen buiten het reguliere seizoen op de Chinese markt. Er is een sterke vraag naar streekproducten. Buitenlandse leveranciers zijn niet altijd een goede keuze als het gaat om levering en kwaliteit."

Grote vraag
De Chinese rozenmarkt is speciaal en anders dan in andere landen. Dankzij de ontwikkeling van de Chinese cosmetica- en gezondheidszorgsector is de vraag naar rozenolie op de Chinese markt sterk gestegen. Daarom moet naast de kwantiteit ook de kwaliteit worden verbeterd. Dit jaar heeft Aibida het areaal naar 5 hectare uitgebreid. De verkoopafdeling van Aibida streeft naar een jaarrond levering.



Nieuwbouw
Aibida en Nanolux hebben nu samen besloten tot de bouw van een nieuwe moderne kas van meer dan 5 ha in het noorden van China, voor onderzoek en de productie van potrozen van hoge kwaliteit. Liqin: "De groeilichtproducten van Nanolux en hun geavanceerde intelligente beheersysteem maken het voor ons gemakkelijk om de hele kas te beheren en we denken dat we na onze inspanningen goed aan de vraag naar rozen op de Chinese markt zullen kunnen voldoen."

Voor meer informatie:
Shenzhen Number Energy Saving Corp (Nanolux)
Dmitry
+8618682035827
Publicatiedatum: