Bremkens Orchids bloeit op na interne veranderingen

Voor de Duitse phalaenopsis kweker Bremkens Orchids is er de laatste anderhalf jaar veel gebeurd. Niet alleen zijn ze begonnen met het verkopen van hun eigen variëteiten, maar ook hebben ze stappen gezet om de productie en de homogeniteit te verhogen. De jonge planten worden gekweekt en geteeld in een drie hectare grote kas in Geldern-Walbeck, Duitsland, en worden over de hele wereld verkocht. De grootste markt van het bedrijf is echter Nederland.


Christian Bremkens, mede-eigenaar van het bedrijf. 

Bremkens Orchids is een echt familiebedrijf. Christian, Peter en hun vader Matthias Bremkens managen nu het bedrijf dat in 1955 door de opa van Christian en Peter is opgericht. Er worden nieuwe variëteiten ontwikkeld in hun kas in Geldern-Walbeck en gekweekt in het laboratorium van Hark Orchideen, een van de grootste phalaenopsis laboratoria ter wereld. Vele jaren nam Sion de marketing en verkoop van de variëteiten van Bremkens Orchids voor zijn rekening, tot anderhalf jaar geleden. Toen deze samenwerking ten einde liep moesten er enkele veranderingen worden doorgevoerd. "We moesten een verkoopteam opzetten en aan de zichtbaarheid van onze merknaam werken. Dit was een behoorlijke uitdaging en we zijn nog steeds op zoek naar mogelijkheden voor verbeteringen," legt Bremkens uit. 

Tegelijkertijd besloot het bedrijf zijn kassen te upgraden. Door middel van een nieuwe sorteerlijn kunnen ze hun telers meer uniforme jonge phalaenopsis planten leveren (klik hier om meer te lezen over deze nieuwe sorteerlijn) en hebben ze een nieuw teeltsysteem ontwikkeld waarmee de productie vergroot wordt. "Wanneer je meer wilt gaan produceren, is het verleidelijk om de grootte van de kas uit te breiden, maar dit hebben we niet gedaan. We hebben besloten om te investeren in een nieuw teeltsysteem waarmee we 20% meer planten op hetzelfde oppervlakte kunnen telen."

FloralDaily had de kans om een kijkje te nemen in de kas. Hier gaf Christian Bremkens uitleg over het gehele proces van het verplanten tot het transporteren van de jonge planten. 


De plantenweefselcultuur komt van Hark Orchideeën en worden opgeslagen in trolleys.


Daarna worden de stekken verplaatst naar een plug.


Alle stekken worden handmatig verplant.


De stekken worden daarna op automatisch bak geplaatst. Hierop worden ze in de kas geplaatst, zodat ze hun wortels kunnen ontwikkelen.


De stekken worden verplaatst naar de kas. 


De jonge planten in de kas. 


De jonge planten in een later stadium. 


Wanneer de planten groot genoeg zijn, worden ze op de nieuwe sorteerlijn van Flier geplaatst. Hierbij worden ze gesorteerd op vijf verschillende groottes.


De jonge planten zijn klaar om de kas te verlaten en naar telers over de hele wereld te gaan. 


De jonge planten worden getransporteerd in eigen Bremkens Orchids vrachtwagen.

Voor meer informatie
Bremkens Orchids
Christian Bremkens
Email: christian@bremkens-orchids.de
www.bremkens-orchids.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven