FleuraMetz

Israëlisch kwekerscollectief Aviv Flowers in beeld

Het warme, Israëlische klimaat zorgt voor een prachtige kwaliteit ranonkels, anemonen en veel meer. Het kwekerscollectief Aviv, waar een groot aantal Israëlische kwekers bij zijn aangesloten, hanteert een streng selectiebeleid. “Alleen kwekerijen die weten wat hun verantwoordelijkheden zijn en er proactief naar handelen, sluiten zich aan bij Aviv.”

Arnona van Faassen, die de Nederlandse belangen behartigt: “Ik heb nauw contact met zowel de kwekers als met Harold. Zo houden we de communicatie open en de afspraken transparant.” FleuraMetz-inkoper Harold Pauly benadrukt het belang van de eigen verantwoordelijkheid. “De kwekers weten welke eisen we aan de producten stellen. Daardoor wordt er niets aangeboden wat niet voldoet.”Achter de schermen

Het feit dat het een kwekerscollectief is, wil niet zeggen dat het assortiment inconsistent is. “Juist niet, er is een hoge kwaliteitseis.” aldus Arnona. De kwekers hebben een eigen plek op de site, waar men kan zien wat er op elke kwekerij gebeurt. Arnona: “Ze zijn trots te laten zien wat de werkwijze van hun kwekerij is.”

Weten wat in huis is

Bij elk van de kwekers is het plezier van het gezicht af te lezen. Arnona: “De passie waarmee ze werken, herken je terug in de kwaliteit van de bloemen.” Harold: “Daar sluit ik me bij aan, het is een constant niveau. Dat vind ik een voorwaarde voor een Preferred Supplier: de bloemist wil weten wat hij in huis haalt.”Toekomst
Arnona: “Binnen een aantal jaar willen we ook vernieuwende producten kunnen aanbieden, specifiek voor een bepaalde klantgroep.” Beiden merken dat ook de kwekers doorkrijgen dat de sierteeltsector verandert. Harold: “Het contact is anders, de klant wil sneller, vaker en gemakkelijker het product in huis. Dat betekent dat de onderlinge relatie tussen kweker en groothandelaar goed moet zijn.”

Snel schakelen

Hij legt uit: “Toen we aangaven geen standaard aantallen te willen, maar afwijkende aantallen, stuitte dat eerst op weerstand.” Arnona: “In Israël is iedere dag anders, daar leer je snel schakelen. Maar we willen wel achter onze producten blijven staan. Nu kon er duidelijk worden uitgelegd, waarom iets veranderd moet worden. We willen allemaal een meerwaarde aan de klant bieden. Deze samenwerking verbindt onze sterke punten.”


Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven