Veilingen China, Taiwan, Brazilië, Australië, Japan en Nederland steken koppen bij elkaar

De veilingen in de wereld staan veelal voor dezelfde kansen en uitdagingen. De ontwikkeling van digitale platforms met online aankoopmogelijkheden en de toenemende duurzaamheidseisen vormen de uitdagingen. Internationalisering van de handel is een kans. Daarom heeft het AIPH een internationale veilinggroep opgericht.Royal FloraHolland is één van de zes deelnemers van de veilinggroep die deze maand is opgericht binnen de internationale vereniging voor de sierteelt AIPH*. Het doel van deze groep is kennisuitwisseling en onderlinge samenwerking met veilingen in China, Taiwan, Brazilië, Australië en Japan. Dat biedt kansen voor onze leden en hun klanten. Dat deze samenwerking hard nodig is blijkt uit diverse studies. Uit de sectorvisie van de Rabobank blijkt bijvoorbeeld dat de westerse markt bijna verzadigd is. In andere delen van de wereld groeit de markt de komende 10 jaar nog met 80%.

Producten via andere internationale veilingen
In de veilinggroep delen we kennis over elkaars markten, maar op termijn mogelijk ook elkaars faciliteiten. Bijvoorbeeld door de markten van al die partijen op elkaar aan te sluiten door elkaars platformen en veilingen te gebruiken. Hiermee vergemakkelijken we de internationale handel voor onze leden en hun klanten én we vergroten elkaars afzetmarkt. Daarmee zijn we zowel voor onze leden als klanten een slimme, wereldwijde marktplaats die ontzorgt en inspireert. We geven met de samenwerking invulling aan onze missie: Flowering the World Together, Planting Seeds of Opportunity for our Members.

* AIPH (Association Internationale des Producteurs de l'Horticulture) is een wereldwijde vereniging van sierteeltproducenten en -organisaties die de internationale belangen van de sierteeltsector behartigt. 25 landen zijn lid.


bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven