SO natural teelt nog duurzamer

Zoals de bedrijfsnaam al zegt, zit duurzaamheid in het DNA van SO natural. Met trots meldt de kweker dat het deze week behaalde MPS-ProductProof certificaat opnieuw een flinke stap voorwaarts is in ons continue streven om zo duurzaam en biologisch mogelijk te telen.

MPS-ProductProof is een systematiek waarbij alle gebruikte gewasbeschermingsmiddelen binnen de teelt 24/7 geregistreerd worden. Middels regelmatige, onafhankelijke monsternames krijgen klanten en consumenten de productzekerheid en transparantie dat bepaalde ongewenste middelen niet worden gebruikt in de teelt. Hiermee wordt de duurzaamheidsinspanningen concreet zichtbaar en transparant gemaakt.

Het behalen van het ProductProof certificaat is onderdeel van de integrale duurzaamheidsaanpak van SO Natural. De ambitie van SO natural is naar eigen zeggen een voorbeeldfunctie te vervullen binnen de sierteelt als het gaat om het telen van Phalaenopsis op een zo biologisch en milieuvriendelijk mogelijk manier.

Naast het behalen van dit certificaat is SO natural ook actief deelnemer aan twee grote FSI projecten waarin het geven van meer transparantie binnen de gehele keten inzake het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen centraal staat.


Voor meer informatie:
SO Natural
Maarten van Zoest, projectmanager duurzaamheid
M: 06-82747614
E: m.vanzoest@sonatural.nl
Jos Brouwers, directeur sales & strategie
M: 06-29185288
E: j.brouwers@sonatural.nl
www.sonatural.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven