Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gediflora

Duurzaamheid als kwaliteitslabel

Duurzaamheid is een containerbegrip voor alles wat met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken te maken heeft. In 1987 definieerden de Verenigde Naties het als volgt: “Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.” Elien Pieters, CEO, legt uit hoe duurzaamheid voor haar elke dag opnieuw deel uitmaakt van modern ondernemen.



"Gediflora is op meerdere vlakken actief met duurzaam ondernemen. We gebruiken restwarmte, afkomstig van het lokale warmtenet MIROM, en besparen zo 70 % op CO2 emissies ten opzichte van het gebruik van aardgas voor verwarming. Het kweekproces maakt gebruik van een gesloten watercircuit waarbij water en meststoffen maximaal gerecycled worden. Biofilters en zonnepanelen zijn vaste elementen in het productieproces geworden.”

Ook is Gediflora bestrokken bij Benefits of Nature. Deze organisatie meet bedrijven in de tuinbouw door op duurzaamheid en als een van de Founding Fathers werd ook Gediflora doorgelicht. “Bedoeling was allereerst inzicht te krijgen in de huidige milieu-impact van de onderneming. Uiteindelijk moet dat vanzelfsprekend leiden tot een verduurzaming van het hele productieproces. Van bij de bron tot het product Gediflora verlaat. Klimaatverandering speelt daarin een belangrijke rol, maar in totaal worden maar liefst 27 impactcategorieën onderzocht en zo nodig bijgestuurd.”

Gediflora is bovendien MPS GAP gecertificeerd. “Dit certificaat behalen was voor Gediflora een belangrijke doelstelling. De standaarden van MPS zijn internationaal geaccepteerd en toonaangevend in de tuinbouwsector. Milieu, kwaliteitszorg en de sociale aspecten die daaruit voortvloeien, alles is met elkaar verweven. Het gaat om het zoeken naar een gezond evenwicht”, legt Elien uit. “Gediflora blijft een onderneming. Dat neemt niet weg dat we niet voor mens en milieu moeten zorgen. En dat gaat verder dan het eigen personeel of de directe omgeving. Geen enkele milieu-impact nastreven is onmogelijk, maar een goed evenwicht bereiken, daar werken we elke dag aan."

Voor meer informatie:
Gediflora
Schierveldestraat 14
B-8840 Oostnieuwkerke
België
+32 (0)51 26 88 88
+32 (0)51 22 22 49
info@gediflora.be
www.gediflora.be
Publicatiedatum: