Gebroeders Schottenplein geopend

Op zaterdag 7 oktober vond de feestelijke opening van het Gebr. Schottenplein plaats op het terrein van Verver Export aan de Hasselaarsweg in Heerhugowaard. Onder toeziend oog van zo’n 40 familieleden en vrienden van de familie Schotten werd het met slingers en ballonnen versierde straatnaambord onthuld. Aan broers Jan en Joop de eer om samen met kleinzoon en enige stamhouder Sven en diens vader Tom het plein te openen. Verver Export eert hiermee de broers Schotten, oorspronkelijke eigenaren van de grond waar het nieuwbouw kassencomplex is gevestigd. Helaas liet de gezondheid van broer Dick het niet toe om bij de door hem zo gewaardeerde opening aanwezig te zijn. Zijn vriendin Ank nam de honneurs waar.


Foto (v.l.n.r.): Tijmen Verver, Jan Schotten, Tom Schotten, Sven Schotten en Joop Schotten.

Ongeveer 2 jaar geleden ging directeur Tijmen Verver voor het eerst op bezoek bij Jan en Dick Schotten. Vanwege toenemende bedrijfsactiviteiten en de beslissing om zelf de teelt van potplanten ter hand te nemen, ging Verver Export op zoek naar een nieuwe vestigingslocatie. Verver richtte zijn pijlen op glastuinbouwgebied Alton en specifiek op het stuk land van de heren Schotten.

Met name broer Dick moest erg aan de nieuwe bestemming wennen. Een perceel waar hij 60 jaar zijn ziel en zaligheid in had gelegd en vaak met groenbemesting ingezaaid. Een aantal gesprekken en maanden later was dan toch de kogel door de kerk en kon het bouwplan in samenwerking met het ingenieursbedrijf Agrofocus worden uitgewerkt. Op 28 november 2016 werd met de bouw van een circa 1,0 hectare groot kassencomplex met kantoorruimte en loading docks begonnen en zo’n 4 maanden later nam Verver Export zijn intrek aan de Hasselaarsweg.

Verver Export is gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en aanbrengen van groenconcepten met bloembollen als hoofdcomponent voor de openbare ruimte en voornamelijk actief in West-Europa en Scandinavië.


Voor meer informatie:
Verver Export
T: 31 72 505 14 81
E: info@ververexport.nl
www.ververexport.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven