Sergio Illescas Jijón van BellaRosa en Rose Connection over eerste schooldag in Rusland

"Minder bloemen naar Rusland door Chinese Valentijnsdag"

De eerste schooldag in Rusland, 1 september, is een van de belangrijkste feestdagen voor Ecuadoraanse rozenkwekerijen. De vraag naar rozen was dit jaar hoog, maar het aanbod was bij sommige kwekerijen beperkt doordat de Chinese Valentijnsdag (28 augustus) in dezelfde week werd gevierd. Verkoopdirecteur Sergio Illescas Jijón van BellaRosa en Rose Connection, twee grote Ecuadoraanse rozenkwekers en exporteurs: "Ons aanbod was niet zo groot als de Russische klanten van ons gewend zijn, omdat we ook aan de Chinese markt moesten leveren. Een markt bovendien, die voor ons steeds belangrijker wordt.”Meest gevraagde bloemen
Na Valentijnsdag op 14 februari, Vrouwendag (8 maart) in Rusland en Moederdag in de VS is de eerste schooldag in Rusland de vierde belangrijkste feestdag voor BellaRosa en Rose Connection. Volgens Jijón is er voor deze feestdag vooral een grote vraag naar de rozenrassen Explorer, Pink Floyd, Oink Mondial en Mondial.

Minder beschikbaarheid
De vraag naar rozen was hoog maar het aanbod op beide kwekerijen bleef achter vanwege de levering in dezelfde week met betrekking tot twee feestdagen: de Chinese Valentijnsdag en de eerste schooldag in Rusland. Meestal levert dit geen problemen op. De Chinese Valentijnsdag wordt gevierd op de 7e dag van de 7e maanmaand in de Chinese kalender en valt dus op verschillende data in augustus. In 2018 wordt het bijvoorbeeld op 17 augustus gevierd en in 2019 valt het zelfs op 7 augustus.

Groei Chinese vraag
Rusland is een van de belangrijkste markten voor BellaRosa en Rose Connection maar ze zien een toenemende vraag vanuit China. De verkoop aan Rusland door de kwekerijen bedraagt dit jaar bijna 30%. Dit is door de stijgende vraag uit China lager dan vorig jaar toen zo’n 40% van hun bloemen naar Rusland gingen. "Zolang we aan de Chinese vraag naar getinte en verse rozen kunnen voldoen, voorzien we dat het een belangrijke bestemming voor onze producten zal worden." Andere belangrijke bestemmingen voor de rozen van BellaRosa en Rose Connection zijn Noord-Amerika en Europa.

FlowersExpo
Kerst is de volgende belangrijke feestdag waar ze nu naartoe werken, maar daarvoor zullen ze eerst aan de FlowersExpo in Moskou deelnemen. Deze vakbeurs vindt plaats van 12 tot 14 september in de Crocus Expo en BelleRosa en Rose Connection zullen met een gezamenlijke stand aanwezig zijn.

Voor meer informatie
BellaRosa and Rose Connection
Sergio Illescas Jijón
Email: sales.director@bellarosa.com
www.bellarosa.com
www.roseconnection.ecPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven