Op maandag 7 augustus 2017 was het precies 50 jaar geleden dat Adrie van Houten, toen nog woonachtig in Amsterdam, zijn eerste werkdag had bij Piet Schreurs in Sloten. Hij was op dat moment 14 jaar oud en begon zijn tuinbouwcarrière als kwekerijmedewerker. Dit waren de beginjaren van Schreurs op het gebied van het veredelen en vermeerderen van nieuwe gerbera rassen. Adrie maakte zich de kneepjes van het verdelingsvak al snel eigen en hij groeide door tot veredelaar. Hij heeft aan de wieg gestaan van vele bekende Schreurs rassen. Zijn eerste succesvolle selectieras was ’Fleur' en in de loop der jaren zijn daar nog enkele zeer bekende rassen bijgekomen waaronder; Kimsey, Suri en Café. Ook heeft hij meegewerkt aan het opstarten van de rozenveredeling, maar zijn hart ligt toch bij de gerbera’s.


Links Adrie van Houten, recht: Piet Schreurs (oprichter van Schreurs en vader van huidige eigenaar Peter Schreurs)

Tijdens zijn dienstverband is Adrie in 1973 nog voor enkele jaren verhuisd naar de Noord-Oostpolder om daar zijn werk voort te zetten, omdat er in Sloten niet voldoende ruimte was om te selecteren. Maar toen de gemeente Amsterdam in 1985 plannen had voor het bouwen van een Olympisch dorp in Sloten en de kwekers daar werden onteigend, was dit voor Schreurs de gelegenheid om opnieuw te beginnen in De Kwakel in 1987. De Kwekerij in de Noord-Oostpolder werd verkocht en Adrie verhuisde weer mee met zijn gezin, maar nu naar De Kwakel, waar hij nog altijd woonachtig is. Hij komt dagelijks met de fiets naar zijn werk, dat hij nog altijd met passie en liefde uitvoert.

Schreurs wil Adrie graag in het zonnetje zetten omdat een 50 jarig jubileum wel heel uitzonderlijk is en omdat hij zeer gewaardeerd wordt als collega. We hopen dan ook dat hij de komende tijd tot zijn pensioen nog met veel plezier bij Schreurs blijft werken.

Voor meer informatie:
Schreurs
Hoofdweg 81
1424 PD De Kwakel
T: +31 (0)297 383444
F: +31 (0)297 342700
E: info@schreurs.nl
www.schreurs.nl