Agnes van Ardenne-van der Hoeven wordt per 1 oktober 2017 waarnemend burgemeester van de gemeente Westland. Zij volgt tijdelijk Sjaak van der Tak op, die voorzitter wordt van LTO-Glaskracht. Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 gaat de nieuwe raad aan de slag met de zoektocht naar de kroonbenoemde burgemeester.Agnes van Ardenne is geboren in Maasland en is een tuindersdochter. Ze heeft flink wat ervaring in de politiek. Van 1988 tot 1994 was ze actief als gemeenteraadslid en wethouder in Vlaardingen, daarna ging ze de Tweede Kamer in. Voor het CDA was ze staatssecretaris van buitenlandse zaken en minister voor ontwikkelingssamenwerking.

Ook in de tuinbouw heeft van ze verschillende functies gehad. Zo zat ze bij de bij de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en was ze actief bij het Productschap Tuinbouw, het World Food Program en het International Fund for Agricultural Development. Momenteel is ze bestuursvoorzitter van Naktuinbouw.

Agnes heeft zich in de jaren '90 politiek geroerd in de tuinbouw. Zo wilde Melkert uitkeringsgerechtigden verplicht asperges laten steken in 1995 - maar bonden, tuinders en Agnes van Ardenne zaten daar niet op te wachten. Wel wilde ze de wet veranderen om de regels voor seizoensarbeid te veranderen.