Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kijkje in de keuken bij Vreugdenhil

Vreugdenhil is opgericht in 1938 door Jochem Vreugdenhil Sr. Hij teelde verschillende soorten groenten, druiven en tulpen en was in de jaren '60 één van de eersten die startte met de kweek van amaryllis.

Op dit moment wordt het bedrijf gerund door zijn zoon Leen Vreugdenhil en zijn kleinzonen Jochem en Wouter Vreugdenhil. Vreugdenhil Bulbs & Plants is één van de grotere bedrijven in zijn soort met ongeveer 160.000 m2 glas op vijf locaties in het Westland. Op één locatie vindt de bollenproductie plaats en op de overige vier kwekerijen worden de potplanten geteeld.



Sinds 2010 heeft de kwekerij ook een samenwerking met telers van bollen in Zuidelijk Afrika. Hier worden exclusief amaryllisbollen geteeld voor de wereldwijde afzet van de potproductie en droogverkoop.



Vreugdenhil is toonaangevend in hippeastrum. De No Water Flowers zijn in de wintermaanden een daverend succes. Deze bollen zitten in een pakketje van was en zijn speciaal geselecteerd om haar kwaliteit. De bol heeft voldoende energie om de bloem te laten groeien. Het idee is bedacht door Greencre8 en gecoproduceerd met Vreugdenhil Bulbs in 2012. Het uitgangspunt bij de ontwikkeling was het produceren van een makkelijk te verzorgen, maar stijlvol product.



Naast de amaryllisbollen kweekt Vreugdenhil zantedeschia op pot, ornithogalum, canna, echeveria setosa en diverse andere artikelen. In de kweek worden biologische middelen ingezet om ziektes en luizen te bestrijden en te voorkomen. Onlangs is 1200 m2 ledverlichting aangelegd, de kweker zit daarmee in een testfase en is voornemens de ledverlichting uit te breiden naar een groter oppervlak.



bron: OZ Planten
Publicatiedatum: