Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GOM werkt aan versnelling herstructurering

Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) werkt aan plannen om de herstructurering van het buitengebied van de Duin- en Bollenstreek te versnellen. Hoewel de werkzaamheden en de voortgang van GOM zich volgens verwachting ontwikkelen, zoekt het bedrijf naar mogelijkheden om meer tempo te maken.

2016 is een goed jaar geweest voor GOM. Het bedrijf heeft onder meer nieuwe contracten kunnen sluiten voor het weghalen van 34.000 m² verouderde agrarische bedrijfsbebouwing en heeft 45.000 m² nieuw bollenteeltareaal gerealiseerd. De ontwikkeling van Bulb Trade Park en Abeelenpark in Noordwijkerhout ligt voor op schema. De verkoop van bedrijfskavels en woningbouwkavels verloopt boven verwachting. In Rijnsburg is gestart met de tweede fase woningbouwkavels in het project Greenhouse Park.

Onno Zwart, directeur van GOM, is tevreden met de bereikte resultaten en de wijze waarop GOM ook in 2016 weer heeft kunnen samenwerken met ondernemers, grondeigenaren, gemeenten en andere betrokken stakeholders. De weg naar een toekomstbestendige Bollenstreek vraagt echter een grote inzet van velen gedurende nog heel wat jaren. Omdat met de herstructurering in de afgelopen jaren goede vorderingen zijn gemaakt, het economisch tij en de woningmarkt op dit moment gunstige perspectieven bieden en het gemeentelijk beleid stabiel is, biedt dat de ruimte om te onderzoeken of versnelling en intensivering van de investeringen door GOM mogelijk is. In dat kader wil GOM onder meer starten met het op gang brengen van kavelverbetering en kavelruil en hoopt GOM eind 2017 concreet zicht te hebben op de ontwikkelingskansen van een aantal clusterlocaties voor Greenportwoningen.

GOM is blij met de actualisering van de Intergemeentelijke Structuurvisie door de zes Greenportgemeenten in 2016. Dit verschaft GOM de stabiele basis die noodzakelijk is om de omvangrijke en ingrijpende modernisering van het buitengebied succesvol te kunnen blijven uitvoeren.

Voor meer informatie:
Greenport Ontwikkelingsmaatschappij
Dijkzicht 1
2211 HZ Noordwijkerhout
T: 0252-341150
info@gomdb.nl
www.gomdb.nl
Publicatiedatum: