Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Mooi weer, gebruik de resultaten van GreenCHAINge!"

Iedere kweker schrikt wel eens als hij zijn product in een winkel ziet staan. Van het prachtige product wat zijn bedrijf verliet, herkent hij niet veel meer. Een deel van de oorzaken zijn terug te voeren naar de temperatuur van de keten vanaf de kwekerij tot de winkel, nu het lente is en de temperaturen oplopen en iedere schakel heeft belang bij een koele keten.

Binnen het project GreenCHAINge is onderzocht hoe kwaliteit van bloemen en planten, na het doorlopen van de keten, zo constant en voorspelbaar mogelijk gehouden kan worden. Hierdoor kan het afzetgebied worden vergroot en wordt de consument optimaal bediend en worden teleurstellingen vermeden. De VGB, Royal FloraHolland, LTO Glaskracht Nederland en Wageningen Food & Biobased Research werkten in dit project aan het ontwikkelen en beschikbaar stellen van nieuwe kennis voor de sector. Deze kennis is voor de chrysantenketen verwoord in een richtlijn.

Kern van deze richtlijn koelketen voor chrysant: zorg dat chrysanten na oogst direct, goed worden terug gekoeld tot 5˚C met behulp van juiste toepassing van koeltechniek. Monitor en behoud deze lage temperatuur vervolgens door de hele keten, van kweker t/m eindklant.

Bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: