Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pastelkleurige tulpen in trek bij consument

Er worden dit jaar meer pastelkleurige tulpen verkocht dan in 2015 en 2016. Dat meldt BloemenLatenBezorgen.nl. Het online bloemenverkoopkanaal wijt deze ontwikkeling aan het natte weer in februari en maart.

De invloed van veel wind en regen afgelopen periode is volgens BloemenLatenBezorgen.nl goed terug te zien bij de tulpenverkoop. Zij vergeleek de verkoopdata van 2015, 2016 en 2017 vóór de ingang van de lente.

Consument kiest kleur die past bij het weer
Bij veel regen in februari en maart kiezen consumenten traditioneel voor tulpen met een typische warme winterkleur. Waar in 2015 en 2016 het weer in dezelfde periode droger was, kiest de consument dit jaar vooral voor kleuren als paars, roze en wit. De verkoop van de zomerse gele, rode en oranje tulpen komt dit jaar later op gang.

Tulpenboeketten vrij stabiel
De gele en rode tulpen zijn in absolute aantallen nog wel het populairst, maar pastelkleurige tulpen kennen de grootste groei. Vergeleken met 2016 is de verkoop van paarse, witte en roze tulpen met 19 procent gestegen. Gele, rode en oranje tulpen blijven juist iets achter (-17%) in vergelijking met vorig jaar. De meer neutrale gemixte en witte tulpenboeketten lijken minder last te hebben van weersinvloeden.

Bekijk de infographic die BloemenLatenBezorgen.nl heeft gemaakt op basis van de kleurentrends van tulpen.

Bron: BloembollenVisie
Publicatiedatum: