Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meewisse Roses

Optimale kwaliteit dankzij IRISS

Vader en zoon Aad en Tom Meewisse staan samen aan het roer van de gelijknamige rozenkwekerij. Reeds 37 jaar geleden begon Aad met de rozenteelt en Tom kwam erbij, nadat deze zijn opleiding had afgerond. Samen hebben zij toen een business plan opgesteld met als uitgangspunt: een zo modern mogelijk bedrijf zijn, voorzien van de laatste technieken en een zo goed mogelijk product.



Naast een effectiever gebruik van groeimiddelen is sindsdien ook het energieverbruik en de hoeveelheid reststromen sterk teruggedrongen. Inmiddels is Meewisse uitgegroeid tot een 43.000 m2 grote kwekerij, alwaar zo'n 25 medewerkers op jaarbasis 11 miljoen stelen Red Naomi produceren. Ook wordt er veel gewerkt met biologische gewasbescherming.



Sinds afgelopen jaar is de kweker aan de slag gegaan met het systeem IRISS. Dit systeem, waarmee de rozen beter geselecteerd en verpakt worden, is ook in gebruik bij acht andere rozenkwekers in Nederland. Met IRISS worden de rozen minutieus gescand op verschillende factoren als knopgrootte, knopdikte en de rechtheid, lengte en dikte van de steel en worden de exemplaren, die niet aan de gestelde eisen voldoen, uitgefilterd.



Voor meer informatie:
Meewisse Roses B.V.
Violierenweg 28
2665 MX Bleiswijk
Tom: +316-13689367
Aad: +316-51392365
E: info@meewisseroses.com
www.meewisseroses.com


bron & fotocredits: Florismart
Publicatiedatum: