Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floricultura bouwt 2 ha kas bij in Salinas, Californië

Orchideeënveredelaar en vermeerderaar Floricultura heeft een uitbreiding van twee hectare nieuwe kas gerealiseerd op diens vestiging in de VS. Floricultura Pacific, de Amerikaanse tak van Floricultura, produceert er sinds 2011 uitgangsmateriaal voor orchideeën op zijn kwekerij in Salinas, Californië.



De Noord-Amerikaanse orchideeënsector professionaliseert in snel tempo. Deze ontwikkeling hangt samen met een toenemende vraag naar orchideeën op de Noord-Amerikaanse markt. Echter, de gewenste productspecificaties wijken af van die in Europa. Waar in Europa het uitgangsmateriaal vrijwel volledig als stek verhandeld wordt, bestaat in Amerika ook vraag naar uitlevering in de 12 cm pot.



Door de uitbreiding van de vestiging in Salinas levert Floricultura een bijdrage aan de verdere professionalisering van de sector en kan het naar eigen zeggen nog beter inspelen op de wensen van de Amerikaanse kwekers. Het extra kasoppervlak - sinds 2011 heeft de veredelaar er reeds een 4 hectare kas in gebruik - stelt Floricultura Pacific in staat planten uit te leveren als stek maar ook in de 12 cm pot: als koelbare of getakte plant. Hiermee streeft Floricultura naar een verdere vergroting van diens marktaandeel.

Voor meer informatie:
Floricultura
Cieweg 13
1969 MS Heemskerk
T: + 31 (0) 251-203060
F: + 31 (0) 251-203061
E: orchids@floricultura.com
www.floricultura.com
Publicatiedatum: