Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fachjan koopt 1,2 ha kas in Naaldwijk

FachJan heeft 1,2 ha kas (2,3 ha land) bijgekocht in Naaldwijk. Er is weer wat ruimte in de markt, de zaken gaan goed en het bedrijf groeit leuk mee. Dit leidde op de tuin in Honselersdijk steeds meer tot ruimtegebrek, wat naar eigen zeggen ook de uitstraling – het bedrijf is een showroom op zich – schaadde.

Het segment groene planten groeit de laatste tijd flink. Een aantal moeilijke jaren heeft de markt uitgedund, en helemaal in het segment 'groot’ had men het moeilijk. Fred Janssen, directeur bij FachJan: “In tuincentra werden helemaal geen grote groene planten meer verkocht, maar voorzichtig zie je dat terugkomen. Ook voor grote, bijzondere projecten is weer geld. Tijdens de moeilijke jaren zijn er niet alleen een aantal kwekers mee gestopt, ook zijn zij die doorgingen kleinere planten gaan kweken.”


Beelden uit de kas, genomen uit een video die het bedrijf enkele maanden geleden online zette

FachJan is gespecialiseerd in alle soorten groene planten, kleine en grote, waarin automatisering lastig is. “Wordt een product te groot, dan kijken we uit naar wat anders. Omdat we steeds meer planten hebben, groeiden we dicht en ook willen we niet grote partijen planten hebben staan, die nog wat tijd nodig hebben eer ze verkocht kunnen worden. De nieuwe locatie is dan ook vooral bedoeld voor die planten, die een langere teeltduur nodig hebben.”

Betonvloer
De kas wordt overgenomen van Kwekerij Mosterd, een bedrijf dat hier planten teelde en nog op twee andere locaties groenten heeft staan. Het bedrijf stopt echter met eerstgenoemde en deed daarom de kas in de verkoop. “De kas is niet nieuw, maar wel van een betonvloer, schermen en alle andere benodigde gemakken voorzien. Vooral die betonvloer was voor ons belangrijk en de reden om voor deze en niet een andere kas te kiezen.”


Voor meer informatie:
FachJan
Harteveldlaan 6
2675 LE Honselersdijk
T: 0174 625983
F: 0174 631917
E: fredvandijk@fachjan.nl
www.fachjan.nl