Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LiDAR, In or Out?

Een recente studie gepubliceerd in ‘Computer and Electronics’ in het Agriculture Journal, geschreven door Yi Lin (2015), beschrijft de potentie van LiDAR-technologie bij plant phenotyping. Hoewel de huidige gebreken van LiDAR bekend zijn, focust het artikel zich op de toekomstige potentie van de techniek, gebaseerd op continu onderzoek en ontwikkeling.



Volgens het artikel zijn high density LiDAR, Full waveform LiDAR en Hyperspectral LiDAR de technieken met de meeste potentie voor de toekomst. High density LiDAR toont met name potentieel voor 3D reconstructie van gewas dichtheid, terwijl low density LiDAR hier tot op zekere hoogte moeite mee heeft. Multi-wavelength laser systemen zullen chlorofyl schattingen verbeteren en hyperspectral LiDAR zou de ‘kleur’ van de plant in kaart kunnen brengen en dus de fysiologische kenmerken door chlorofyl en andere pigmenten te linken aan fotosyntheses. Deze ontwikkelingen in combinatie met continue ontwikkeling van phenotyping technieken zouden kunnen leiden tot de volgende stap in phenomics mits de gerelateerde uitdagingen worden overwonnen.

Voor meer informatie:
WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0) 174 671 371
info@wps.eu
Publicatiedatum: