Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In memoriam Ferry Hollinger

Naar aanleiding van het overlijden van Ferry Hollinger schrijven Jos Kersten, Mans Vulto en Peter Bakker van Plantion: "In 1987 werden VV’70 en Veiling Zevenaar samengevoegd tot Veiling Oost Nederland (VON). Het was de zoveelste veilingfusie op rij en er was in Bemmel grote behoefte aan wat ‘rust in de tent’. Amsterdammer Ferry Hollinger had bij veiling Eelde goed werk verricht en werd gepolst om directeur te worden. Hij wilde graag en had vervolgens de leiding tot aan zijn pensioen in 2006.

"Ferry bracht geen rust. Daarvoor was hij te flamboyant en te ambitieus. De veiling professionaliseren, dat wilde hij. Met de lessen van Nyenrode en de ervaringen van Eelde in zijn achterhoofd voerde hij veranderingen door in de aansturing. Het bestuur mocht wat compacter en op iets meer afstand en managers werden aangesteld voor operationele zaken. Als hij mensen moest overtuigen, nodigde hij ze uit in zijn kantoor voor een prettig gesprek en een glaasje witte port.

"In de jaren negentig fuseerde de groententak van VON met andere groentenveilingen, waardoor Bloemenveiling Oost Nederland (letterlijk) meer ruimte kreeg om door te groeien. Dat gebeurde en er werd ook een groothandelscentrum geopend. Vervolgens zorgde Ferry, in overleg met het bestuur, er in 2001 voor dat de veiling ook weer eigenaar van het voormalige ‘groentevastgoed’ werd.

"Zijn erfenis was aldus een professionele en financieel gezonde veiling. Ferry legde hiermee de basis voor de fusie van Bloemenveiling Oost Nederland met Veiling Vleuten, die twee jaar na zijn vertrek zou plaatsvinden. Voor dit alles zijn we hem veel dank verschuldigd.

"Op donderdag 6 oktober bereikte ons het trieste bericht dat Ferry eerder die dag een ongeluk was overkomen tijdens een duiktocht in Egypte. Hij heeft dit niet overleefd."

Bron: Plantion
Publicatiedatum: