Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
open huis bij VHC, Brakel

"Wij worden dé santini specialist van Nederland"

Van Helvoort Chrysanten (VHC) legt zich meer en meer toe op de Santini. Volgend jaar zal 10 van de in totaal 12,5 ha ermee vol staan en de kweker het huidige assortiment van 16 rassen uitbreiden naar 20. Dat hield Evert Van Helvoort afgelopen vrijdag een groep handelaren en relaties voor, die naar het Brakelse waren afgereisd voor een open huis.


Evert vertelt over geschiedenis en missie van VHC

Naast vader Gert, die samen met zijn vrouw Henja 24 jaar geleden begon met het jaarrond kweken van chrysanten, staan zoons Evert, Henk en Frans inmiddels mede aan het roer. Evert presenteerde kort de geschiedenis en visie van het bedrijf en ging ook in op VHC's visie op moderne marktontwikkelingen, vooral die in relatie tot de klok. Hij gaf aan te geloven in een toekomst van FloraHolland en de klok, ook als afzetkanaal voor de eigen Santini’s.


Marien Kuijntjes zet de (verkoop)strategie voor de komende jaren uiteen

Marien Kuijntjes, nu enkele jaren bij het bedrijf en in die tijd niet in onbelangrijke mate verantwoordelijk geweest voor het boosten van de sales, ging in op de marketing- en verkoopplannen van het bedrijf. "Qua verkoop hebben we geen bepaalde strategie: we denken mee en sturen mee met iedere klant, groot of klein, zoveel en zo goed als we kunnen", aldus Marien. Dat betekent uiteraard niet dat VHC niet nadenkt over de verkoop van morgen. Zo zijn Marien en collega's voornemens steeds meer in te zetten op E-commerce, maar ook het faciliteren van kant-en-klare producten. Verder bevestigde Marien Evert in diens verlangen naast directe lijnen altijd een vast aanbod voor de klok te brengen.


Een rondleiding door de kas was bij het programma inbegrepen

Santini specialist
De kweker zal zich, zoals al aangegeven, de komende jaren meer en meer profileren als dé santini specialist van Nederland. Voor uitbreiding zien de heren ruimte genoeg en men verwacht dat de vraag - met name vanuit de retail en met name vanuit Oost-Europa - de komende jaren verder zal groeien. Daarnaast zal VHC, als de kans zich voordoet, de komende jaren ook in areaal uitbreiden


Voor het weekend moet er nog gauw een vakje gepoot worden



VHC is op jaarbasis goed voor zo'n 50 miljoen stelen Santini’s en 6,5 miljoen troschrysanten. De kweker koopt bladgroen, gerbera’s en verschillende andere producten in voor het maken van boeketten. De naam Greenova, dat in de markt in rap tempo de nodige bekendheid kreeg dankzij de introductie van de GreenTrick, zal worden aangehouden: "Het avontuur met de GreenTrick is door omstandigheden voortijdig beëindigd, maar de naam dekt nog altijd goed de lading van wat wij willen zijn: groen en vernieuwend."


Inspireren - met een assortiment zo breed als dat van VHC is dat natuurlijk geen probleem...


En een borreltje na afloop

Voor meer informatie:
Van Helvoort Chrysanten
Marien Kuintjes
Melenkampweg 15b
5306VN Brakel
T: 0418677155
M: +31646352710
E: marien@vanhelvoortchrysanten.nl
www.vanhelvoortchrysanten.nl