60 meldingen hagelschade Duitsland

Duitse snijrozenteelt getroffen door hagelschade

Hagel heeft eind augustus schade toegebracht aan Duitse tuinbouwbedrijven. Gartenbau-Versichering kreeg zestig meldingen binnen. Twee derde van de meldingen betrof glastuinbouwbedrijven.

De hagel sloeg eind augustus toe in Noord-Duitsland rond Hamburg. De hagelstenen, die op zondag 28 augustus naar beneden kwamen, waren zo groot als walnoten. De meeste schade is te vinden in de regio Vierlande, nabij Bergdorf en ten zuid-oosten van Hamburg.

Bij de meeste bedrijven gaat het om relatief kleine schade: 20 tot 60 kapotte ruiten. Bij zo'n 15 bedrijven is de schade groter: tot 800 getroffen ruiten. Bij deze bedrijven is ook het gewas beschadigd. In de regio worden veel snijrozen geteeld en de gevolgschade voor deze gewassen kan behoorlijk zijn - zeker als het beglazen van de kas langer dan twee tot drie weken gaat duren.

Ook in de open teelt heeft de hagel schade toegebracht. Daarbij gaat het om de grootbladige snijbloemen als zonnebloemen dahlia's en om snijgroen als Bergenia.

Medewerkers van Gartenbau-Versicherung waren snel ter plaatse om de schade op te nemen en waar nodig te ondersteunen. Omdat de gevolgschade nog niet duidelijk is, kunnen ze nog geen totale schade-omvang geven. Schattingen gaan uit van een half tot een miljoen euro.

Bron: Gartenbau-Versicherung

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.