Green Unplugged promoot groene sector bij studenten middelbaar onderwijs

Vanaf 15 september maken op vijf middagen leerlingen van middelbare scholen in de regio's Aalsmeer en Rijnsburg kennis met de groene sector. Onder de noemer 'Green Unplugged' van Groen onderwijscentrum werken zestien tuinbouwbedrijven aan deze campagne mee. Het doel is om de carrièrekansen in de groene sector beter onder de aandacht te brengen van studenten, docenten, decanen en ouders."Aanvankelijk wilden we scholen bezoeken. Dat hebben we omgedraaid, want we hebben als sector zoveel moois om te laten zien. We halen de leerlingen op van school, zij krijgen rondleidingen en groene workshops op de bedrijven zelf. Dat is effectiever”, lichtte Mariëla van der Meer van Groen onderwijscentrum toe tijdens de kick-off eind augustus bij Arcadia in De Kwakel, een van de bedrijven die deelneemt aan Green Unplugged.

Uitgebreid programma
Green Unplugged verwacht dat zo'n vierhonderd leerlingen tijdens de vijf donderdagmiddagen bij de tuinbouwbedrijven de sector beter leren kennen. „Bij de start mikten we op vier middagen, gelukkig was de belangstelling zo groot dat we er vijf van hebben gemaakt. Naast de bedrijfsrondleiding nemen ze deel aan workshops, waarvan we er zes aanbieden: voeding, marketing, flower design, internationale handel, ICT en DNA-toepassingen”, aldus Van der Meer.

Voor meer informatie:
www.groenonderwijscentrum.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.