Fotoreportage: zonovergoten editie Plantarium

Of het de warmste editie tot nog toe geweest is, is niet zeker, maar warm was het zeker. Plantarium 2016 beleefde wederom een enerverende editie: hoewel de bezoekersaantallen wat achter bleven t.o.v. voorgaande jaren - 16.100 om precies te zijn, zo'n 1.000 minder dan voorgaande jaren - deed de beurs qua activiteiten en introducties allerminst onder voor voorgaande jaren. Wij van BPnieuws maakten uiteraard een rondje & fotoreportage, die hier te bekijken is.


Van linksboven mee met de klok: Julia de Jong en Arie Vermeulen van De Jong Plants; Marco Wesselink van Hoogendoorn; Bart en Cris Oostveen en (rechts) Henk Braam;Paul Bremmer en Richard Bregman van Bremmer Boomkwekerijen; Peter Fase en Tom van Valk van Culvita; Jaap Wezelenburg; Robbin den Herder van Dummen Orange; Jelmer Huizing van WEVAB Codema; en in het midden het 'House of Inspiration'.

Beste Idee
De door de organisatie uitgeschreven verkiezing voor Beste Idee was dit jaar aan de ene kant de Power Plant, afkomstig van studenten van het Wellantcollege uit Delft, en aan de andere kant 'Amazingworld' van Van der Velde Waterplanten bv uit Bleiswijk. Voor de verkiezing waren 14 inzendingen, drie in de categorie studenten en 11 in de categorie bedrijfsleven.


De 'Power Plant' van de studenten van het Wellantcollege


De 'Amazingworld' van Van der Velde Waterplanten

Prijzen
Prijs voor de mooiste stands waren er voor J.G. Cammeraat en Rovero; de Hydrangea macrophylla 'Three Sisters' en de Clematis 'Taiga' waren volgens journalisten de mooiste nieuwkomers. De jury benoemde de Astilbe 'Chocolate Cherry' (MIGHTY) van Compass Plants uit Hillegom tot meest veelbelovende nieuwkomer.

Plantarium 2017
Plantarium 2017 wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het Internationaal Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.

Klik hier voor onze fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.