Varend Corso succesnummer, óók ecologisch gezien

Niet alleen qua deelnemers, bloemenpracht en bezoekersrecord is het Varend Corso een succes te noemen, maar ook vanwege de schonere Shell-brandstof waar de schippers van het Varend Corso Westland sinds vorig jaar mee varen. Verschillende schippers geven aan altijd de zogeheten GTL Fuel te gebruiken. "Je hebt niet meer de rookpluimen en de dieselgeur in je kleren."

De Shell GTL Fuel is een vloeibare dieselbrandstof die gemaakt is van aardgas in plaats van aardolie. De oude motoren die vaak nog in de zeilende Westlanders en andere tuindersschuiten liggen, kunnen gewoon op deze brandstof varen, maar stoten minder schadelijke stoffen uit.Marcel van den Berg, bij Shell verantwoordelijk voor de brandstoffen voor bedrijven en brandstofdistributeurs in de Benelux, ziet dat de GTL steeds populairder wordt. "GTL vindt zijn weg in allerlei toepassingen: transport, bouw, binnenvaart en zelfs in de kassen. Alles met een dieselmotor kan direct schoner draaien met GTL".

De organisatie van het Varend Corso meldt voort dat Shell op zeer korte termijn Shell GTL Fuel beschikbaar maakt aan de pomp in het Westland.

bron: Varend Corso


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.