Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volop gladiolen voor Vierdaagse

Medewerkers van kweker Theo Theunissen uit Heumen zijn woensdag gestart met de oogst van gladiolen voor de Nijmeegse Vierdaagse. Het grootste wandelevenement ter wereld begint aanstaande dinsdag met zo’n 48.000 deelnemers. In totaal levert Theunissen 300.000 gladiolen in zes verschillende kleuren. Die worden traditioneel op de slotdag uitgereikt op Via Gladiola.



Afgelopen week was de kweker al in het nieuws, in een item van Omroep Gelderland, waaruit bleek dat het nog maar de vraag was of er wel op tijd voldoende product beschikbaar zou zijn. Die zorg blijkt nu dus verleden tijd.



De gladiool staat symbool voor overwinning, bewondering, trots en kracht. Het zomerbolgewas is daarmee onlosmakelijk verbonden met de Nijmeegse Vierdaagse. Door de overvloedige regenval van de afgelopen maanden was het nog maar de vraag of er wel voldoende gladiolen beschikbaar zouden zijn. Dat valt, evenals de prijs, alles mee.



In Nederland zijn 70 gladiolenkwekers actief op een totaal beplante oppervlakte van ruim 750 hectare. Zo’n 90 procent van de gladiolen die in Nederland geteeld wordt, is bestemd voor het buitenland. Er zijn 260 verschillende soorten in alle kleuren en maten. In het kader van het 100-jarig jubileum van de Nijmeegse Vierdaagse heeft Theunissen de organisatie een nieuwe oranjerode gladiool aangeboden: ‘The Walk of the World’. Het gladiolenseizoen duurt tot eind september.


Publicatiedatum: