Onderhandelingsresultaat cao Tuinzaadbedrijven

Dinsdag 28 juni 2016 hebben sociale partners een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao Tuinzaadbedrijven. Het resultaat wordt positief aan de FNV-leden voorgelegd.

Na 4 onderhandelingsronden is een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao Tuinzaadbedrijven. Het zwaartepunt van de discussie was de wens van de vakbond om een 80/90/100-regeling in de cao op te nemen. Deze regeling wilden zij in het kader van duurzame inzetbaarheid in de cao opnemen, waarbij medewerkers bijvoorbeeld bij 62 jaar de mogelijkheid krijgen om 80% te werken op basis van 90% salaris en 100% pensioenopbouw.

De werkgevers willen geen generieke regeling in de cao vastleggen, omdat volgens de werkgevers dit ook maatwerk is. De werkgevers willen graag hun uiterste best doen om gezond met pensioen te gaan, maar willen dit niet financieren middels het betalen van niet gewerkte uren. Er is overeengekomen dat gedurende de looptijd van deze cao een werkgroep wordt samengesteld met een afvaardiging van het OR-platform, kaderleden en werkgevers die circa 4 keer bij elkaar komen.

Ten aanzien van loon heeft de vakbond hoger ingezet, maar zijn ze teruggekomen met een structurele loonsverhoging van 2,5% voor een looptijd van de cao van 18 maanden.

Lees meer over de resultaten op de site van FNV Agrarisch Groen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.