Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De werkweek van Ian McClellan, filiaalleider Cash & Carry in Londen

FleuraMetz is een week lang op stap gegaan met Ian McClellan, filiaalleider van diens Cash & Carry in Londen. Hoe ziet een werkweek van Ian eruit en wie is hij? In onderstaande vertelt Ian over zijn werk en de dagelijkse gang van zaken:

"Als Filiaalleider van Cash & Carry Londen stuur ik de inkoop, verkoop en logistiek aan. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor onze boeketterie. Mijn werkweek begint op maandagochtend altijd om 3.00 uur in de ochtend in de Cash & Carry. We beginnen meteen met het klaarmaken van de orders die via de webshop zijn gemaakt. Het hele team zoekt de bloemen bij elkaar en maakt alles klaar voor verzending. De rest van de morgen verkopen we aan de klanten die naar de Cash & Carry komen en kopen we zelf onze bloemen in voor de volgende dag. Gelukkig heb ik een fantastisch team bij me in de Cash & Carry: iedereen weet wat hij of zij moet doen.Later in de ochtend kijken we naar het assortiment en het prijzen ervan voor de webshop voor de volgende dag. We werken veel met de nieuwe webshop en de nieuwe module in het voorraad systeem. Met deze module kunnen we tijdens telefonisch verkoop de actuele voorraad bijhouden. Dit zorgt ervoor dat we veel sneller de bestellingen kunnen samenstellen in de ochtend.

In de middag ben ik vooral bezig met klantcontact en spreek ik veel mensen. Ook is er in de middag tijd voor de algemene zaken die spelen. Wanneer alles soepel verloopt, ga ik rond 15.00 weer naar huis.De uitdagingen waar ik mee te maken krijg, zijn elke dag anders. De ene minuut ben ik een bos salal aan het verkopen, het andere moment hang ik aan de lijn en onderhandel ik over een deal van 30.000 boeketten, te leveren over acht weken. Het is nooit saai.

Het hoogtepunt van de week is voor mij een drukke donderdagochtend wanneer we allemaal hard aan het werk zijn in de koelcel om alle bestellingen correct klaar te maken. Niets kan tippen aan de karren vol bloemen die weg gaan, wetende dat we een geweldige job voor onze klant hebben volbracht. ‘It’s such a buzz’."

bron: FleuraMetz
Publicatiedatum: