Foto's: Martijn van Dam op bezoek bij sierteeltbedrijven in Kenia en Tanzania

Afgelopen week bracht Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken een bezoek aan Kenia en Tanzania. In Kenia stonden, naast een ontmoeting met verschillende ministers en een bezoek aan een wildreservaat, een aantal bedrijfsbezoeken op het programma. Daaronder ook verschillende sierteeltbedrijven: Oserian, Florensis en Olij Breeding. De trotse bedrijven posten stuk voor stuk foto's op Facebook:Bij Oserian kon de staatssecretaris o.a. ''s werelds grootse geothermisch verwarmde kas' bewonderen.


Bij Oserian


Bij Florensis

Bij Florensis werd naar eigen zeggen vooral gepraat over de uitdagingen op het gebied van gewasbescherming en de sociale projecten in Kenia waarbij het bedrijf betrokken is. Ook stond een tour door de kas, een bezoek aan een project waarbij Florensis vis kweekt in water uit reststromen en meer.


Bij Florensis


Bij Florensis


Bij Olij Breeding

Olij Breeding International, tot slot, geeft aan trots te zijn de politiek te kunnen laten hoe zij in Kenia professioneel, milieuvriendelijke en sociaal betrokken ondernemen.


Bij Olij Breeding

Tanzania
Na het bezoek aan Kenia, rees de staatssecretaris door naar Tanzania. Aldaar lag primair de focus op de aardappel en de manieren waarop de Nederlandse knol er ingang kan gaan vinden. Vervolgens werden ook hier een aantal ons allen wel bekende bedrijven bezocht: Oasis Young Plant, Rijk Zwaan en Fides.


Bij Rijk Zwaan. bron: BerichtenBuitenland ‏@AgroBericht
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.