Amerikaanse kwekerij Zelenka Farms vraagt faillissement aan

Een van Amerika's grootste kwekers, Zelenka Farms, heeft faillissement aangevraagd. Op het bedrijf, dat verschillende locaties in Tennessee, Oregon, Florida, North Carolina en elders heeft, werken 1519 mensen. Naar eigen zeggen is het bijzonder natte voorjaar de druppel die de emmer doet overlopen.

Tijdens een zitting in de rechtbank van afgelopen maandag gaf Holland O'Neil, de advocaat van Zelenka, aan dat de financiële problemen reeds in 2014 begonnen. Omdat april en mei erg nat waren, de tijd waarin normaal gesproken een piek gedraaid wordt, was een faillissement niet langer afwendbaar.

Zelenka Farms en verschillende dochterondernemingen zouden zo'n 187 miljoen dollar aan schulden hebben, zo blijkt uit documenten die het Bankruptcy Court in Dallas zijn voorgelegd. Zonder extra leningen is het bedrijf genoodzaakt de deur achter zich dicht te doen.

Zelenka Farma werd in 1993 opgericht onder de naam Berry Family Nurseries en kweekt op ruim 32 hectare (kassen + open grond) 3000 verschillende bloemen en planten: rozen, perkplanten, vaste planten, tropische planten, heesters en meer.


Voor meer informatie over Zelenka Farms, zie de website.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.