Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van vakantiekracht tot mede-eigenaar

Als vakantiekracht begonnen Omer en Jerry op zestienjarige leeftijd in de kwekerij van Harry Koene. Nu runnen ze met zijn drieën de twee locaties van Kwekerij De Opstal in Naaldwijk. Op drie hectare groeien de trosrozen aan struiken van soms wel tien jaar oud. Waarom kozen de twee vrienden er toen voor om van hun vakantiewerk hun fulltime baan te maken? En hoe onderscheiden ze zich?



Hoe het begon
De schooljongens van toen leerden elkaar kennen tijdens hun bijbaantje in de Kwekerij van Harry: trosrozen snijden in de kas. Het klikte direct en Omer en Jerry hebben samen de tuinbouwschool doorlopen. Tien jaar geleden kochten Omer en Jerry er samen met Harry een tweede locatie bij. De drie compagnons hebben allemaal hun eigen taak. Jerry zorgt voor het gewas en het klimaat in de kas, Omers afdeling is de verkoop. Harry is de vliegende keep van het bedrijf en springt bij waar nodig.



Assortiment
De kwekerij levert wel twintig soorten trosrozen, waarvan er zeker vijf uniek zijn. Onder andere de White Lady, Sweet Stars en Romanctic Bubbles worden exclusief bij Kwekerij De Opstal geteeld. De rassen, die nieuw van de veredelaar komen, worden eerst een half jaar getest, onder meer op ziektes. Dit gebeurt op een paar vierkante meter in de kas. Als een soort positief uit de test komt, worden anderhalf jaar later de eerste rozen geplant, die bestemd zijn voor de verkoop. "Om onszelf te blijven onderscheiden, proberen we ieder jaar minimaal één nieuw soort op de markt te brengen," vertelt Omer. Volgend jaar is dit de nieuwe soort Lace, een Australische trosroos met een grote knop. Naar verwachting is de Lace vanaf Valentijn 2016 verkrijgbaar bij FleuraMetz.



Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com

Publicatiedatum: