Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kas wordt gebouwd door Havecon

Tesselaar Alstroemeria bouwt bij in Heerhugowaard

Tholen - Bij Tesselaar Alstroemeria in Heerhugowaard wordt bijgebouwd. René Leek is werkzaam op het bedrijf: “Er komt een kleine 8000 meter bij. De kas wordt een meter hoger als onze huidige kassen. Verder zal de kas voorzien worden van de modernste technieken en komt er diffuus glas met een haze van 70% op t eliggen, dat bovendien nog twee maal met een speciale coating behandeld is. Hiermee zal de lichtinval zo optimaal mogelijk zijn – en veel licht is cruciaal in deze teelt.”


Foto's: Havecon

Gehoopt wordt dat de kas eind januari al dicht is. “Wanneer de kas eenmaal staat, moet er aan de binnenkant natuurlijk nog het nodige gebeuren”, vertelt René. “Zo moeten er slangen in de grond gelegd worden om de grond te koelen, iets dat in alstroemeria’s, maar ook in freesia’s en amaryllis gedaan wordt. Doe je dat niet en is de grond te warm, dan krijg je geen bloemen maar loos. We hopen dat het werk in week 15 voltooid zal zijn en de eerste planten er in kunnen.”


Foto's: Havecon

Markt in de lift
De markt voor altroemeria’s is de laatste qua middenprijs wat aangetrokken, weet René, en men verwacht dat deze lijn doorzet. Vandaar dat men er alle vertrouwen in heeft de investering spoedig te gelde te kunnen maken.


Voor meer informatie:
Tesselaar Alstroemeria
Rene Leek
Altonstraat 19
1704 CC Heerhugowaard
Tel. 072-5719719
Fax 072-5745775
E: [email protected]
www.tesselaar.eu


Havecon Kassenbouw B.V.
Marconistraat 32
2665 JE Bleiswijk
Tel. 010 266 32 70
Fax 010 266 32 71
[email protected]
www.havecon.com