Vijverberg Advies splitst activiteiten

Huib Herbert en Remko Bakelaar van Vijverberg Advies hebben aangekondigd hun activiteiten te gaan splitsen. Herbert blijft op de Nederlandse markt actief onder de huidige naam. Bakelaar gaat zich richten op de Aziatische markt, met name Japan. De activiteiten van Vijverberg Advies blijven ongewijzigd.Met oog op het naderende pensioen van oprichter Kees Vijverberg hebben Huib Herbert en Remko Bakelaar het adviesbureau vanaf 2011 samen voortgezet. Vooral de interesse uit de Japanse markt nam de laatste jaren sterk toe. Het was met name Bakelaar die zeer actief is in deze regio en daarmee bijdraagt aan de wederopbouw van de Japanse tuinbouw na de tsunami van 2011.

Uiteindelijk is besloten de binnen- en buitenlandse activiteiten niet langer naast elkaar te laten voortbestaan, maar te splitsen. Vijverberg Advies blijft actief in de oorspronkelijke markt, de glastuinbouw in eigen land. Bakelaar ziet in Japan en andere Aziatische landen grote mogelijkheden voor hoogwaardige Nederlandse tuinbouwoplossingen. In Azië en met name Japan bestaan grootse plannen voor structurele verbetering en uitbreiding van de teelt van groenten, bloemen en planten. Bakelaar: ‘Door gebruik te maken van de modernste technieken zijn enorme stappen te maken. De eerste opdrachten zijn inmiddels gerealiseerd. Door de splitsing kan er beter worden gefocust.’

Vooralsnog werkt Remko Bakelaar met een eigen team van medewerkers onder de naam ‘Vijverberg Advies Japan BV’. De bedoeling is dat deze Japanse tak op termijn een nieuwe naam krijgt.

‘Positief over thuismarkt’
Vijverberg Advies bestaat naast Huib Herbert uit meerdere adviseurs. Belangrijkste activiteiten zijn de advisering over ontwerp, vergunningen, financiën, subsidies, energie en bouwbegeleiding.

Herbert ziet de ontwikkelingen in de thuismarkt positief in. ‘Er zijn nog altijd kwekers die uitbreiden in teeltoppervlakte. In Nederland is nog genoeg werk, maar de markt is wel sterk veranderd. Dat vraagt ook een andere aanpak van een adviesbureau. Op korte termijn gaan we daar stappen in zetten.’

Voor meer informatie:
Vijverberg Advies
Oude Liermolenweg 2
2678 MN De Lier
M: +31 174 610 586
T: +31 653 276 415
E: Huib.Herbert@vijverbergadvies.nl
www.vijverbergadvies.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.