Lozen van restwater alleen mogelijk na 99,5% zuivering

Ctgb scherpt toepassing Admire en Gaucho Tuinbouw in glastuinbouw aan

Op 24 november jl. heeft het Ctgb een besluit genomen betreffende het gebruik van Admire en Gaucho Tuinbouw. Dit besluit vormt een aanvulling op het regime van gecontroleerde distributie dat sinds augustus dit jaar geldt voor Admire. Doel hiervan is de emissie van imidacloprid naar het milieu terug te dringen.Bayer heeft gezien de aanhoudende overschrijdingen van de milieunormen van imidacloprid in juli van dit jaar aan het Ctgb voorgesteld de distributie van Admire en Gaucho Tuinbouw gecontroleerd te laten verlopen. Dit betekent dat sinds augustus alleen glastuinbouwers en plantenkwekers die kunnen aantonen dat ze aan de etiketvoorschriften voldoen nog over deze middelen kunnen beschikken. Probleem hierbij was dat de etiketvoorschriften op een aantal onderdelen ontoereikend waren om de beoogde reductie van emissies naar het milieu te realiseren.

Bayer is opgelucht dat eindelijk een duidelijk doelvoorschrift wordt opgenomen op het Admire- en Gaucho Tuinbouw etiket. Het nieuwe etiket bepaalt dat lozen van restwater altijd vooraf moet worden gegaan door 99,5% zuivering. Er is tevens bepaald dat ook restwater dat op het riool wordt geloosd voortaan eerst moet worden gezuiverd. Bayer gaat er vanuit dat deze maatregelen een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van het overschrijden van de milieunorm voor imidacloprid.

Admire en Gaucho Tuinbouw zijn effectieve en waardevolle middelen voor telers. Bij gebruik volgens het etiket en het voorkomen van emissie naar het milieu is dit middel veilig voor mens, dier en milieu. Wij roepen adviseurs en telers daarom op deze voorschriften strikt na te leven zodat deze voor de Nederlandse tuinbouw waardevolle middelen behouden kunnen blijven. Bayer zal de effectiviteit van de maatregelen in de gaten houden en sluit, indien de huidige maatregelen onvoldoende werken, aanvullende maatregelen niet uit.


Voor meer informatie:
Bayer Crop Science
T: +31 (0)475 599 222
F: +31 (0)475 599 223
www.nunhems.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.