Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Walter van den Berg 250e cursist BVB College

Walter van den Berg van Kwekerij Bergcamp heeft donderdag 26 november als 250e cursist het certificaat ontvangen voor deelname aan BVB College. Kwekerij Bergcamp kweekt Geranium, Cyclamen en Campanula vanaf drie locaties in De Lier. Walter houdt zich binnen de organisatie bezig met de teelt en verkoop van deze gewassen en heeft hij dagelijks te maken met substraten. BVB College heeft gezorgd dat Walter meer achtergrond en inhoudelijke kennis heeft gekregen over de recepturen die hij gebruikt. “BVB College was voor mij een goede opfrissing enerzijds en een verdieping anderzijds. Het heeft mij handvatten gegeven om goed in de materie te duiken”, aldus Walter.


Walter van den Berg krijgt bij gelegenheid een taart overhandigd

Over BVB College
BVB College is een masterclass ‘Substraten’ die is ontwikkeld door BVB Substrates en HAS Hogeschool. In de masterclass staat de levensbehoefte van planten centraal. Deze wordt gekoppeld aan de eigenschappen van substraat. Deelnemers kunnen na de masterclass een optimale productie realiseren, omdat ze de algemene plantfysiologie in verband kunnen brengen met de eigenschappen van substraten.

Vorm van de opleiding
De opleiding bestaat uit drie bijeenkomsten waarin kennisuitwisseling en leren van elkaars ervaringen centraal staan. De docent heeft sterke theoretische kennis en kan de vertaalslag naar de praktijk uitstekend maken. Cursisten brengen hun ervaring en kennis in. Eén van de onderdelen van BVB College is dat cursisten samen een casus maken waarin ze werken aan de opzet van substraat in een teeltsysteem. Tevens is er een rondleiding bij BVB Substrates waarin duidelijk wordt hoe substraat geproduceerd wordt en wat daarbij komt kijken.

Kenmerkend masterclass
In de masterclass komen onderwerpen aan bod die relevant zijn voor ondernemers en teeltmanagers die te maken hebben met substraten. De masterclass is op HBO+ niveau. Enkele jaren ervaring en MBO Algemene plantenfysiologie zijn de minimale vereiste is om deel te kunnen nemen aan BVB College.

Voor meer informatie:
BVB Substrates
www.bvb-substrates.nl
Publicatiedatum: