Schouten wordt 100% eigenaar van Bercomex

Directiewisselingen bij Bercomex

AG Schouten Beheer BV uit Kampen neemt het resterende 50% belang van de familie Kroese over en wordt begin 2016 volledig eigenaar van Bercomex BV in Hoorn. Gerben Schouten zal Hayko Kroese opvolgen als algemeen directeur. Schouten heeft in 2012 50% van de aandelen in Bercomex overgenomen van oprichter Roland Kroese. Volgend op het besluit van de familie Kroese zich volledig terug te trekken uit het bedrijf gaan de resterende aandelen nu ook over naar Schouten.In samenhang met deze overname zal Hayko Kroese per 1 februari 2016 als algemeen directeur van Bercomex worden opgevolgd door Gerben Schouten. Hayko Kroese zal per 1 februari 2016 afscheid nemen van het bedrijf. Ter versterking van de directie heeft Bercomex met ingang van 1 januari 2016 Wim Hartog aangetrokken als nieuwe commercieel directeur. Wim Hartog is afkomstig van Boon Edam waar hij verschillende managementfuncties heeft vervuld. Sinds 2010 is hij directeur van Koninklijke Boon Edam BV.

De familie Kroese is positief over deze stap. “In goede samenwerking met Schouten is de laatste jaren met succes gewerkt aan de versterking van het bedrijf, zowel qua marktpositie als financieel en organisatorisch. Deze overname is een krachtig signaal van vertrouwen in de toekomst en biedt een goede waarborg voor continuïteit in het realiseren van de langere termijn bedrijfsstrategie.”, aldus Hayko Kroese.

Gerben Schouten is enthousiast over de mogelijkheden van Bercomex: “Ons besluit om extra te investeren in Bercomex is gebaseerd op ons vertrouwen in wereldwijde groei van de snijbloemensector en een toenemende behoefte aan technologisch hoogwaardige oplossingen in deze sector. Bercomex is een prachtig bedrijf met uitstekende vooruitzichten.”

Deze overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij Bercomex. Bij Bercomex, gevestigd in Hoorn, werken ruim 80 medewerkers.

Noviteiten
Op de IFTF 2015 introduceerde Bercomex drie noviteiten om bloemen efficiënter te verwerken. Klik hier voor de video's.

Voor meer informatie:
Bercomex bv
Holenweg 4A
1624 PB Hoorn
T: +31 (0) 229 – 50 21 50
F: + 31 (0) 229 - 50 21 16
www.bercomex.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.