Gianfranco Fenoglio, La Villetta

Anjerkweek over de jaren heen verschoven van Europa naar Colombia

"De daling in het aantal Europese anjer kwekers noodzaakte ons op zoek te gaan naar nieuwe markten." Dat zegt Gianfranco Fenoglio van La Villetta, een Italiaanse vermeerderaar en kweker van anjers. Vele jaren voorzag hij Europese kwekers van jonge planten, die hij in Italië produceert. Maar doordat het aantal kwekers in Europa steeds verder afneemt en dat aantal in Colombia daarentegen groeit, gaan zijn planten steeds vaker die kant op.


Gianfranco Fenoglio op de IFTF in Vijfhuizen.


Verschuiving naar Colombia
"Voor 1999 beleverden wij alleen Europese kwekers, maar toen al begon zich een daling af te tekenen. Op zoek naar nieuwe markten begonnen wij ons vanaf toen te oriënteren op de Colombiaanse markt. In 2010 hebben wij in het land een eigen productiefaciliteit neergezet. Nu wordt nog slechts 15 procent van onze jonge planten in Italië opgekweekt en 85 procent in Colombia", aldus Fenoglio.

Andere markt, andere smaak
Smaken en voorkeuren verschillen per land. Dat ondervond Fenoglio zelf toen hij met zijn plantjes bij de kwekers in Colombia aanklopte. "De Verenigde Staten, Rusland, Japan en Engeland zijn belangrijke markten voor de Colombiaanse anjerkwekers. De klanten in deze markten hebben verschillende voorkeuren en die liggen soms heel ver uit elkaar. De Russen, bijvoorbeeld, houden van grote bloemen met contrasterende kleuren en de Japanners geven de voorkeur aan pasteltinten en bloemen met afgeronde blaadjes." Om aan die uiteenlopende eisen te kunnen voldoen, moest La Villetta ingrijpende veranderingen doorvoeren in de eigen productie.

Levering aan Japanse telers
Naast de Colombiaanse kwekers belevert La Villetta steeds meer Japanse kwekers. "De Japanse consument vraagt om een hoge kwaliteit anjers", weet Fenoglio. Om deze reden is La Villetta gestart met het verschepen van stekken naar Japan. "Gelukkig leverden onze Colombiaanse kwekers al anjers voor de Japanse markt, dus hadden we het gewenste uitgangsmateriaal reeds in ons assortiment. In de nabije toekomst willen we onze markt in Japan verder uitbouwen."

Voor meer informatie:
La Villetta
Gianfranco Fenoglio
Email: villettasrl@gmail.com
www.lavillettasrl.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.