Groot zonnepanelenproject bij Plantion

Plantion installeert zonnepanelen op haar gebouw aan de A30 in Ede. Het gaat om een van de grotere dakgebonden zonnepanelenprojecten in Nederland tot nu toe. Op 18 november 2015 ondertekenden Plantion en Rooftop Energy hiervoor het contract. De zonnecentrale zorgt voor een CO2-reductie van ruim 17.000 ton over een periode van twintig jaar. De zonnepanelen zullen vanaf het eerste kwartaal van 2016 worden geplaatst.

CO2-neutraal
Algemeen directeur Peter Bakker van Plantion is blij met de ondertekening: “In ons streven naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering bouwden we ons nieuwe gebouw in 2009 volgens duurzame principes. Naast aansluiting op een warmtekoude opslag en het gebruik van isolerende materialen op muren en vloeren was het dak vanaf het begin geschikt voor de installatie van zonnepanelen. Nu is het zover dat we de panelen daadwerkelijk kunnen plaatsen.”


Links Peter Bakker, algemeen directeur Plantion; rechts Leendert Florusse, directeur Rooftop Energy (foto: VVB Van Bree)

De zonnecentrale die bij Plantion geïnstalleerd gaat worden, levert (en verduurzaamt) circa 37,5 procent van het elektriciteitsverbruik door Plantion. Naast gebruik voor het eigen gebouw zal ook een beperkte hoeveelheid stroom worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. De totale CO2-reductie over twintig jaar zal ruim 17.000 ton zijn. De kostenbesparing voor Plantion is substantieel met dank ook aan energieadviseur EMSS.

Voor de aanschaf en de exploitatie van de zonnepanelen doet Plantion zaken met Rooftop Energy. Dit bedrijf bouwt en onderhoudt de zonnecentrale en neemt de volledige exploitatie voor zijn rekening. Voor de exploitatie maken Plantion en Rooftop Energy gebruik van subsidie uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+).

Voor meer informatie:
Plantion
www.plantion.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.