Ronald van der Salm, PURE Gerbera:

“Langer telen op Multigrow steenwol biedt financieel voordeel”

Sinds begin dit jaar teelt Ronald van der Salm van PURE Gerbera uit Delfgauw een gedeelte van zijn mini gerbera’s op Multigrow Premium steenwol cubes van Benfried. De tendens, om van kokos over te gaan op deze innovatieve groeimedia (Multigrow Premium wordt namelijk geproduceerd zonder formaldehyde houdend bindmiddel) is al langere tijd zichtbaar in de gerberateelt.


Ronald van der Salm

Grotere waterbuffer
Ook Ronald besloot om in zijn ruim drie hectaren tellende kwekerij een gedeelte op Multigrow te zetten om de resultaten te kunnen vergelijken. En sinds een paar maanden worden van deze planten de bloemen geoogst. Van der Salm: “Het eerste wat is opgevallen, is dat deze cubes meer vocht vasthouden. De cubes blijven iets natter en dat vind ik, voornamelijk in de zomer, een groot voordeel. Je hebt zo, bij bijvoorbeeld een storing in de watervoorziening, een grotere buffer.”

Cubes gaan langer mee
Maar het grote verschil, vindt van der Salm, is dat de steenwol cubes vele malen langer meegaan dan de kokos die hij gebruikt. Van der Salm: “Kokos is zo’n twee jaar houdbaar. Ik kan langer telen op steenwol omdat dat toch al gauw drie tot vier jaar goed blijft. Daar is echt financieel voordeel te halen. De kans is groot dat ik, als het over twee jaar op is met de kokos, helemaal over ga op deze steenwol cubes.”


Ronald van der Salm

Bij PURE Gerbera in Delfgauw worden op een oppervlakte van 33.200 m² zowel grootbloemige (9.000 m²) als minigerbera’s geïntegreerd en op duurzame wijze geteeld. Als eerste in Nederland zijn hier volledig biologisch opgekweekte planten geleverd. Vanuit Delfgauw wordt de gehele Europese markt bediend. Via voornamelijk de goothandel vinden per jaar zo’n 20 miljoen stelen hun weg naar de consument. Per week en jaarrond gaan er zo’n 40.000 bloemen van hoge kwaliteit bij PURE gerbera de deur uit.

bron: Benfried Nieuwsbrief

Voor meer informatie:
PURE! Gerbera
Kooltuin 10
2645 AX Delfgauw
T: 015-2565985
M: 06-53632008
F: 015-2573470
www.puregerbera.nl


Benfried International
Hooipolderweg 1
2635 CZ Den Hoorn
T: + 31 (0) 15 256 93 56
www.benfried.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven