Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorne's Plantenkwekerij verhuist naar Tinte

Vandaag wordt een exploitatieovereenkomst tussen Voorne's Plantenkwekerij B.V. en de gemeente Westvoorne ondertekend. De overeenkomst maakt deel uit van het opruimen van verspreid liggend glas in het buitengebied van Westvoorne. 

Voornes Plantenkwekerij (4 ha) verdwijnt hiermee van de Torenweg in Rockanje. Op die locatie komen dertien woningen. Het bedrijf wordt voortgezet in het glasintensiveringsgebied in Tinte. Daar gaan ze aan de slag op een oppervlakte van 6 ha en uitzicht op realisatie van nog eens 4 ha.

Ter compensatie van de schade door de sloop van de kassen en andere opstallen krijgen de eigenaren in totaal twintig compensatiewoningen toegewezen. Dertien woningen aan de Torenweg en zeven aan de Middelweg. De drie bestaande bedrijfswoningen van de eigenaren krijgen via de in te zetten bestemmingsplanwijziging een burgerbestemming.

Op 29 december 2009 heeft de gemeenteraad van Westvoorne de Structuurvisie Glasherstructurering vastgesteld. Hierin is het gemeentelijke beleid voor de sanering van verspreid liggend glas in het buitengebied vastgelegd. De uitvoering van het glasbeleid levert door de landschapsverbetering een bijdrage aan een duurzaam Westvoorne.


Publicatiedatum: