Voorne's Plantenkwekerij verhuist naar Tinte

Vandaag wordt een exploitatieovereenkomst tussen Voorne's Plantenkwekerij B.V. en de gemeente Westvoorne ondertekend. De overeenkomst maakt deel uit van het opruimen van verspreid liggend glas in het buitengebied van Westvoorne. 

Voornes Plantenkwekerij (4 ha) verdwijnt hiermee van de Torenweg in Rockanje. Op die locatie komen dertien woningen. Het bedrijf wordt voortgezet in het glasintensiveringsgebied in Tinte. Daar gaan ze aan de slag op een oppervlakte van 6 ha en uitzicht op realisatie van nog eens 4 ha.

Ter compensatie van de schade door de sloop van de kassen en andere opstallen krijgen de eigenaren in totaal twintig compensatiewoningen toegewezen. Dertien woningen aan de Torenweg en zeven aan de Middelweg. De drie bestaande bedrijfswoningen van de eigenaren krijgen via de in te zetten bestemmingsplanwijziging een burgerbestemming.

Op 29 december 2009 heeft de gemeenteraad van Westvoorne de Structuurvisie Glasherstructurering vastgesteld. Hierin is het gemeentelijke beleid voor de sanering van verspreid liggend glas in het buitengebied vastgelegd. De uitvoering van het glasbeleid levert door de landschapsverbetering een bijdrage aan een duurzaam Westvoorne.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven