Victor van Heekeren geridderd bij afscheid Platform Geothermie

Afgelopen vrijdag heeft Victor van Heekeren afscheid genomen als voorzitter van het Platform Geothermie. Victor gaat met pensioen en is 12 jaar lang een belangrijk gezicht en vooral ook aanjager in de geothermiesector geweest. Op het door TNO georganiseerde Geothermie Symposium in Utrecht werd hij daarvoor geridderd. Mark Frequin, DG Bereikbaarheid van ministerie van I&M, maakte dat bekend in aanwezigheid van zo'n 100 deelnemers.

TNO organiseert ieder jaar een Geothermie symposium en geeft dan een overzicht van hun onderzoek. Ook wordt een vooruitblik op de mogelijke activiteiten van het komende jaar gegeven en wordt daarover met de aanwezigen gediscussieerd. Onderwerpen die de revue passeerden, waren onder meer verschillende methoden voor debietvergroting, diepe geothermie met hoge temperaturen en een visie op mogelijkheden om in kassen tot verdere uitkoeling van aardwarmte te komen.

Daarnaast zijn enkele gastsprekers in gegaan op andere ontwikkelingen in de sector. Zo zijn dit jaar zijn onder andere de ontwikkeling van de boringen in Mol (België) toegelicht. RVO ging in op de subsidiemogelijkheden voor aardwarmte en tenslotte werd de voortgang gemeld van de Kennisagenda Aardwarmte.

De presentaties komen binnenkort hier beschikbaar op Kas als Energiebron.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.