Sarun Purapa, S.B. Green:

Thailand: ideaal klimaat voor opkweek jonge phaleanopsis planten

“Thailand heeft een gunstig klimaat voor het kweken van verschillende soorten orchideeën, waaronder ook de phaleanopsis. Daarom hoeft er niet veel techniek in de kas aanwezig te zijn. Maar wanneer de planten naar Europa worden geëxporteerd is het wel nodig dat de gewassen infectievrij zijn en het residugehalte laag is.” Dat vertelde Sarun Purapa, Sales Coördinator van S.B. Green, op de Horti Asia in Bangkok, Thailand.


Sarun Purapa op de Horti Asia 2015 in Bangkok, Thailand.

S.B. Green
S.B. Green is een Thaise orchideeënkweker. "Wij zagen een groeiende vraag naar phaleanopis in Europa. Toen hebben we ons assortiment uitgebreid met jonge phaleanopsis voor de export", zo verteld Sarun. Op dit moment, is Europa en vooral Nederland onze hoofdmarkt. "Wij leveren onze jonge phalaenopsis aan vijf Nederlandse telers", zegt Sarun. 


Niet veel techniek nodig
De phaleanopsis wordt geteeld in plastic kassen in Thailand. In de kas wordt er niet veel techniek gebruikt of is dat nodig. Volgens Sarun is het Thaise klimaat gunstig voor de teelt van jonge phaleanopsis. Slechts een water reinigingssysteem en een computergestuurd systeem wat de ramen opent en sluit is nodig. 

S.B. Green maakt gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen. "Veel telers in Europa vragen om planten met een laag residu gehalte. Vandaar dat we voor de export zorgdragen dat de planten schoon zijn en een laag residu gehalte hebben."

Europa vraag kleinbloemige
"In Europa zien we een grote vraag naar kleinbloemige phaleanopsis. In tegenstelling tot Thaise consumenten die grootbloemige prefereren. Volgens Sarun komt dit omdat in Thailand de plant kado wordt gedaan. De bloemen moeten dan imposant en groot zijn, terwijl in Europa de plant voor decoratie wordt gebruikt." 

Voor meer informatie:
S.B. Green
Sarun Purapa
Email: sbgreen@truemail.co.th
www.sbgreen.comPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven