ondergrens van 80 ha overschreden

Gewascoöperatie Lelie wordt opgericht

Momenteel hebben 21 bedrijven met 91 ha zich aangemeld voor de gewascoöperatie Lelie. De ondergrens om tot definitieve oprichting over te gaan lag op 80 ha. Deze is ruim overschreden en dit betekent dat de gewascoöperatie Lelie wordt opgericht.De activiteiten om tot oprichting te komen zijn inmiddels in gang gezet. Hierover wordt u regelmatig op de hoogte gehouden. Een algemene ledenvergadering (ALV) wordt binnenkort gepland.

Onderzoek naar de bestrijding van luis en trips hebben op dit moment prioriteit voor de landelijke commissie Lelie van LTO Glaskracht Nederland. Daarnaast is energiebesparing een aandachtspunt. Deze onderwerpen kwamen het afgelopen jaar meerdere keren ter sprake.

De bijdrage is € 400 per jaar per hectare. De leden van de gewascoöperatie besluiten zelf welke onderwerpen onderzocht worden en geven een mandaat aan het bestuur. Het bestuur wordt over het algemeen gevormd door de leden van de landelijke commissie Lelie, bij enkele gewascoöperaties is dit anders ingevuld. De wens is dat alle leliebroeiers lid worden van de gewascoöperatie. Het benaderen van leliebroeiers die zich nog niet hebben aangemeld gaan daarom door.

Aanmelden voor de gewascoöperatie Lelie kan nog steeds via het aanmeldformulier!

bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven