CNB sluit boekjaar af met positief resultaat

De Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) houdt dit jaar op 29 oktober a.s. haar Algemene Ledenvergadering. CNB sluit het afgelopen boekjaar af met een positief resultaat van € 1.861.000,-. Dit resultaat is € 1.286.000 hoger dan het resultaat over het boekjaar 2013-2014. Het resultaat na belasting bedraagt € 1.610.000,-

De handelsomzet bemiddeling bedraagt € 280 mln., een toename van ruim € 15 mln. ten opzichte van vorig jaar. De omzet van het koel- en preparatiebedrijf is uitgekomen op € 4,6 mln. en is daarmee iets hoger uitgekomen dan vorig boekjaar.

“Het resultaat, de huidige financiële positie en de financieringsbehoefte van de coöperatie maakt het mogelijk nagenoeg het gehele resultaat na belasting voor restitutie aan te wenden”, aldus Leo van Leeuwen, directeur CNB. Aan de ledenvergadering wordt een besluit tot restitutie van 15% van betaalde provisie ter goedkeuring voorgelegd.

De Algemene Ledenvergadering vindt plaats in het CNB gebouw in Lisse. De aanvang van de vergadering is 19.30 uur en vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. De leden ontvangen hiervoor nog een uitnodiging met aanvullende informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven