India: rozen steeds vaker voor export

Steeds meer kwekers in India exporteren hun bloemen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de regering, die steeds vaker subsidies voor de kwekers beschikbaar heeft. Met deze subsidies zijn ook kleinere kwekers in staat producten op de internationale markt te zetten en beurzen bij te wonen, waardoor zij met nieuwe klanten in contact kunnen komen. Bovendien komen hierdoor nieuwe technologieën binnen handbereik.


Op de kwekerij van Elegant Flora.

Zo is ook Elegant Flora steeds meer aan het inzetten op export. Vorig jaar verdubbelde de kwekerij in Maharashtra het areaal van één naar twee ha en nu worden dagelijks 5000 stelen rode, gele en witte rozen gesneden. Aakash Agarwal is werkzaam op de afdeling verkoop: "Tot nog toe worden de bloemen vooral op de binnenlandse markt afgezet en gaan zij alleen bij hoge uitzondering de grens over. Wij zijn nu aan het kijken of er mogelijkheden zijn naar Australië te gaan exporteren. Dat moet, dankzij de uitbreidingen en de middelen die de overheid ons ter beschikking stel, gaan lukken."

Waarom Australië? "Voor veel kwekers is Europa de voornaamste markt. Maar als je kijkt naar transportkosten, is Australië voor ons veel goedkoper. Bovendien is er op de Europese markt veel heftigere concurrentie van Afrikaanse producenten."

Voor meer informatie:
Elegant Flora
Aakash Agarwal
Email:sales@elegantflora.in
www.elegantflora.in

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven