Kassen weg uit Oranjepolder Voorschoten

Gemeente Voorschoten en de eigenaar van het tuindersbedrijf Gebroeders Konings zijn het eens over het saneren van zijn glas in de Oranjepolder. In ruil voor de sloop van zijn kassen aan de Horstlaan en het Laantje van Van Wissen, krijgt de eigenaar recht op de bouw van twee woningen. Op woensdag 16 september 
is de grondovereenkomst ondertekend door wethouder Bianca Bremer en de gebroeders Hans en Ton Konings van het gelijknamige bedrijf. Eerder liet de gemeente in de Oranjepolder het voormalige kassencomplex van De Groot, grenzend aan het laantje van Van Wissen, slopen. Hiervoor mag één woning terugkomen.

Met het sluiten van de overeenkomst zet de gemeente een volgende belangrijke stap in de realisatie van landschapsherstel in de Duivenvoordecorridor. In totaal verdwijnt er meer dan 16000m² aan glas en 575 m² aan bedrijfsgebouwen uit de Oranjepolder. Voor de inpassing van de drie woningen is een landschapsontwerp opgesteld dat naast de woningen ruimte biedt aan groen, water en een wandelpad. 

De grondovereenkomst past in de Ruimte voor Ruimte regeling. Dit betekent dat voor een bepaald aantal vierkante meters glas dat verdwijnt een beperkt aantal woningen terug mag komen. 

Bron: Gemeente Voroschoten

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven