Peter Lock, handelskwekerij Lock

"Elke succulent heeft eigen verhaal"

“In 1953 is mijn vader gestart met telen in een heel klein kasje”. Zo is het allemaal begonnen voor Handelskwekerij Lock, vertelt eigenaar Peter Lock. Nu is Peter zelf alweer 20 jaar succulenten specialist, sinds 2000 gevestigd in een nieuwe kwekerij in 's-Gravenzande.

Volgens Peter heeft elke succulent haar eigen verhaal. Zoals de unieke soort haworthia: de Spider White. “De streepjes aan de bovenkant van het blad zijn identiek aan de streepjes aan de onderkant”. Peter is deze succulent negen jaar geleden in Zuid-Afrika tegengekomen. Het plantje geeft geen stek en geen zaad: een bijzonder plantje op een bijzondere plek.Glazen Tulp 2015

De haworthia is alleen te vermeerderen door middel van weefselkweek. “We hebben onderzoek gedaan naar de groeiomstandigheden en het klimaat. In het begin hebben we goed moeten kijken naar de juiste teelt methode. “Een bedrijf in België vermeerdert nu de plantjes onder de perfecte omstandigheden. Wanneer het vermeerderingsproces klaar is, komen de plantjes naar onze kwekerij om verder te groeien”. Leuk om te weten: in januari won de Spider White de Glazen Tulp 2015 in de categorie kamerplanten.Relax
Natuurlijk is de Spider White niet de enige succulent bij handelskwekerij Lock. Er staan meer dan zestig soorten in de kas en er worden bijna twee miljoen planten gekweekt en verkocht. “Uniek is dat we verschillende potmaten aanbieden, van de meeste soorten zelfs vier verschillende maten”. De kunst hierbij is om op het juiste moment het ‘oppotten en bijstekken’ van de plantjes in te plannen, hetgeen erg arbeidsintensief is.

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.