BestSelect kleurt Belgisch paviljoen op Wereldexpo Milaan

500 Planten van BestSelect kleuren van 1 mei tot 31 oktober de tuin rond het Belgische paviljoen op de Wereldexpo in Milaan. Van roze bloesems en vrolijke hortensiapluimen tot rode sierappels. Verschillende innovaties zullen ervoor zorgen dat de bezoekers er op elk moment wat te beleven hebben.
 

Hydrangea Pinky-Winky

De tuin van het Belgische paviljoen is een attractiepool op zich met een waterpartij, een heus insectenhotel, fotovoltaïsche creaties en Smurfen-figuurtjes. En dit alles in een beplanting tussen allerlei Belgische planten en bloemen. BestSelect leverde hiervoor 500 innovatieve planten:
  • De forse wit-roze hortensiapluimen van de Hydrangea Pinky-Winky zullen flink wat kleur brengen in de Belgische tuin. Deze Hydrangea valt op door zijn spectaculaire verkleuring van witte bloemen naar dieprood tot purperrood.
  • Ook de Hydrangea paniculata Bobo reist mee naar Italië. De plant bloeit weelderig en vroeg, namelijk van begin juli tot september.
  • Een derde nieuwigheid die te ontdekken valt in Milaan is de zuilvormige sierappelaar Malus Red Obelisk. Hij verrast het hele jaar door. In de lente met zijn weelderige roze bloesems en rode ontluikende bladeren en in de herfst met zijn massa’s rode vruchten.
BestSelect is een coöperatieve vereniging van achttien Vlaamse sierboomkwekerijen. Missie is om kwaliteitsvolle nieuwigheden te ontwikkelen en op de markt te brengen. De focus ligt daarbij op resistente en duurzame cultivars die een attractieve uitstraling hebben.

Voor meer informatie over de Wereldexpo: www.expo2015.org

Voor meer informatie over BesteSelect: www.bestselect.be


bron: Flandersplant.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven