Levi Evers, Bredefleur;

Twee hectare kas opgeleverd bij Bredefleur Luttelgeest

Tholen - Bij Bredefleur in Luttelgeest is deze week een 2 ha grote kas opgeleverd. “We gaan bijna planten,” vertelt Levi Evers, “en hopen in november de eerste bloemen te oogsten. De kas beschikt over diffuus glas, wat zeker in de lelies nog heel nieuw is. Zo hopen wij de exclusieve OT’s (Oriental Trompet), die de kas zullen gaan vullen, nog zwaarder te maken, een fellere kleurintensiteit mee te geven en ze kwalitatief nog sterker te maken.”

De kas is gebouwd door Havecon en de verwerkingsruimte door Eekhout. De installatie techniek is gedaan door Cogas uit Emmeloord.


Foto: Edwin Ammerlaan, Eekhout

De bijbouw is het gevolg van een groeiende vraag naar de OT’s en LA’s (Longiflorum Aziatic), exclusieve lelie variëteiten waarin Bredefleur gespecialiseerd is, en komt niet voort uit een streven alleen maar groter te willen worden. “In het verleden was dat misschien een doelstelling, maar dat werkt simpelweg niet. Je moet aan de vraag kunnen beantwoorden en die verandert continu. Nu vraagt de markt steeds meer om exclusieve soorten en omdat wij in dat segment sterk zijn kunnen wij deze stap zetten. Onze producten moeten exclusief zijn, jaarrond beschikbaar en kwalitatief onovertroffen. Dat zijn de speerpunten van ons bedrijf en wij proberen dat in alle opzichten waar te maken.”

Groei is sector breed
Het areaal lelies is dit jaar flink gegroeid t.o.v. vorig jaar. Volgens Evers komt dit omdat er vooral flinke verschuivingen plaatsvinden op bedrijfsniveau. “De leliemarkt is er een die continu in beweging is en grote verschillen kent in type producenten en afzetmarkten. Je hebt erbij die enorme aantallen draaien voor de retail en weer andere die alleen aan de bloemist leveren. De laatste jaren zie je vooral meer specialisatie: vraag en aanbod wordt beter gekoppeld en assortimenten worden met name in de breedte uitgebreid. Ook wij doen dat. De nieuwe kas is dan ook niet primair bedoeld om hogere aantallen te draaien, maar, zoals gezegd, het assortiment nog gevarieerder te maken.”


Foto's genomen tijdens de bouw. Meer foto's zijn hier te zien (website Bredefleur)

Afzet
De lelies vinden hun weg door heel Europa en voor een deel zelfs nog daarbuiten. “De Nederlandse markt zelf is niet zo groot voor ons, hoewel wij die zeker niet onderschatten. Dat is immers onze thuismarkt,” vertelt Evers. “De afzet verloopt voor een belangrijk deel over de klok, maar ook via andere kanalen. De manier waarop onze bloemen bij de consument terechtkomen is voor ons van onderschikt belang; wat telt is dat hij ze altijd en in optimale kwaliteit bij ons kan afnemen.
Bredefleur heeft naar eigen zeggen ‘best een leuk jaar achter de rug’ en, gevraagd naar de ambities, hoopt het die lijn natuurlijk door te kunnen trekken. “Wij willen zo dicht mogelijk op de vraag zitten. Als die over een paar jaar veel groter is, dan zouden we verder kunnen uitbreiden; als die verschuift naar andere soorten, willen wij dat oppakken; en als die blijft zoals die is, dan is dat ook prima en zullen we blijven inzetten op het realiseren van onze paradepaardjes kwaliteit, continuïteit en exclusiviteit.”

Voor meer informatie:
Bredefleur Moerkapelle
Levi Evers
Bredeweg 40
2752AA Moerkapelle
M: 06-10857756
E: levievers@bredefleur.nl
www.bredefleur.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven